Väistämätöntähän se on, että kun on kierrellyt näitä kohteita tarpeeksi kauan, tekisi mieli löytää itsekin joku uusi kohde. Sitä gloorian määrää, kun saisi soittaa arkelogin paikalle ja ylpeänä patsastella löytämänsä kivikasan ympärillä.

Katselin kartalta korkeuskäyriä ja mietin, että koska Ridankylän kohteet ovat melko matalalla, saattaisi täältä kotinurkilta löytyä hyvässä lykyssä jotain vastaavaa, jos vain osuisi samankorkuselle mäelle. Kangasniemen haudat ovat 29.6 metriä merenpinnasta, Vanhakangas taitaa nousta 27.5 metriin ja Herrosen takana Kytökankaan kohteet 35 metriin. Mietin siis kartalta sopivaa mäkeä ja päädyin Kotkamaan Träskbackeniin koska se näyttäisi nousevan 32.6 metriin merenpinnasta. 

Viereinen Peräkangas ja Porrasperkkiökin kuulustivat mielenkiintoisilta paikoilta, mutta muistelin joskus aikaisemmin käyneeni Träskbackenilla sienessä joten suuntasin sinne ensimmäisenä.

Kuvakaappaus-1.jpg

Ajelin Runtujärven talojen ohi ja käännyin sitten tuskin traktoritietä kummemmalle polulle joka kaarsi järven toiselle puolelle. Metsä tien laidassa näytti rehevältä kuusimetsältä ja siellä täällä näkyi mielenkiintoisen näköisiä harjanteita. Ajoin tien päähän saakka ja nousin autosta. Puhelimeni gps apssi lakkasi tietysti toimimasta sillä sekunnilla, joten en ollut ihan varma päädyinkö korkeimmalle huipulle vai tuonne vasemmanpuoleiselle nyppylälle.

Paikalla oli tietenkin soramonttu. Joka puolella oli kuoppia ja kaivonkoneella kasattuja röykkiöitä. Joku oli hinannut paikalle pari auton raatoa ja syvinpään monttuun oli kertynyt sen verran vettä että ainakin hylsyistä päätellen joku sorsa on aikoinaan siinä polskinnut. Ihan mäen korkein huippu oli jäänyt jäljelle ja kiertelin sitä leikkaushaavaa tutkien, mutta eipä sieltä mitään saviruukun murusia löytynyt, ei edes kvartsi-iskoksia. Kummun laki oli jännästi kivetty ja eteläreunaan oli jäänyt oudon näköinen siirtolohkare pönöttämään. 

WP_20150603_001.jpg

Taaskaan en osannut kuvata kiviä kunnolla. Nuo ovat sieltä harjanteen laelta. Eivät näytä oikein latomukselta, vaan pikemminkin joltain mukulakivikadulta.

WP_20150603_002.jpg

Koitin kuvata paikka eri kulmasta ja sain aikaan vielä vähemmän informatiivisen otoksen.

WP_20150603_003.jpg

Pitänee kokeilla tuota Peräkangasta seuraavaksi.