WP_20150722_011.jpg

Kävimme poikien kanssa Ohtakarin nokalla ja muistelin lukeneeni museoportaalista jotain Jatulintarhasta. Kävimme Katiska-Baarissa jäätelöllä ja sain pojat houkuteltua Jatulintarhan etsintään. Katiska Baarilta lähti tie saaren sisäosiin ja seurasimme sitä. Mökkejä oli oikealla ja vasemmalla ja yritimme olla kävelemättä ihmisten pihoilla. Katselin kännykästä maastokarttasovellusta ja koska polku jota kuljimme menikin vähän ohi saaren korkeimmasta kohdasta, oikaisimme jonkun takapihan poikki ja pääsimme kun pääsimmekin jonkinlaiselle luontopolulle. 

WP_20150722_007.jpg

Pari kylttiä osoittivat Laiska-Jaakon ringin sijaitsevan jossain lähistöllä ja sitten huomasimmekin maassa kivistä muodostuvan kuvion. Pojat lähtivät heti kulkemaan rinkiä ympäri ja jos jompi kumpi pettyi siihen että "labyrintti" oli niin matala, eivät he sitä näyttäneet. Koetin saada valokuvaa jossa rinki näkyisi kokonaan, niin että sen kaava olisi mahdollista jäljentää, mutta en tainnut onnistua kovin hyvin.

WP_20150722_004.jpg

Kotona luin museoportaalista että jossain lähimaastossa 50 m Jatulintarhalta olisi ollut toinenkin, vanhempi, jota toki olisin halunnut myös tutkia. Pitääpä ensi kerralla käydä etsimässä se.

Kiipeilimme kallioilla ja rantakivillä ja ympärille katsellessani tuli mieleen että tämmöiseen rantaan melkein kaikki muinaismuistokohteetkin aikanaan on rakennettu. Siellä täällä oli pieniä kivikasoja jotka joku ohikulkija oli tullut kasanneeksi. Päänkokoiset, veden ja jään pyöristämät kivenmurikat suorastaan kerjäsivät päästä jonkinlaisiksi keoiksi ja ymmärsin miten luontevaa niiden käyttäminen rakennusmateriaalina olisi.

WP_20150722_009.jpg