Korjauksia edelliseen

 

Olin tehnyt huonoa nojatuolityöskentelyä ja sekoillut muutenkin. Eli tuo Takalan piirros ja kuvaus kohteesta viittais Heininevaan, josta museoportaali kertoo näin.

 

Paikka sijaitsee noin 150-200 metrin laajan, kivikkoisen harjun laella, noin 150 m Kälviä-Ullava -tien eteläpuolella ja harjun yli kulkevan Kettuharjun metsäautotien länsipuolella. Harjulla on ollut latomusryhmä, johon on kuulunut yhteensä 7 kivivallia ja 2 pyöreää latomusta. Näistä vain yksi kivivalli (valli nro 7) on jäljellä, muut ovat soranotossa tuhoutuneet.

 

Kettuharju 1 ei myöskään ole väärässä paikassa, tai kuvaus siitä väärä. Paikka on oikea ja kuvaus asiallinen. Sen sijaan Isorämeen kuvaus portaalissa sopisi hyvin olemaan tuo kohde, jota luulin Kettuharju ykköseksi. Jos näin on, niin se on pari sataa metriä väärässä paikassa.

 

Kuvakaappaus-1-normal.jpg

Portaali kertoo siis Isorämeestä näin.

Paikalla on kaksi kivivallia, jotka sijaitsevat noin 400 x 300 m laajan etelä-pohjoissuuntaisen harjanteen kaakkoisosassa, Isoräme-nimisen suon kaakkoispuolella. Vallit ovat peräkkäin suunnassa luode-kaakko niin, että niiden pituusakselit ovat noin metrin päässä toisistaan. Vallien pituus on 9-10 m, leveys 2,5-3 m ja korkeus 70-80 cm. Valleista kaakkoispuoleinen on hieman kaareva, luoteispuoleinen valli on suora.

 

Ja minusta tuo kuvaus sopii täydellisesti siihen kohteeseen joka on tuossa kankaalla ihan tien vieressä, ison soranottopaikan kyljessä, vähän ennen kettuharjua kylältä päin tultaessa. Pitää käydä katsomassa tuota Isorämeen paikkaa vielä, että onkohan siellä mitään, vai löytyykö sieltä samanlaiset vallit?